Algemeen

Purple Cloud en Innovative365 brengen samen organisaties verder

By 25 oktober 2021 No Comments

Alleen ga je sneller, samen kom je verder, daar geloven wij in bij PurpleCloud. Door krachten te bundelen, ben je immers van meer waarde voor je klanten. Door samen te werken met Innovative365 kunnen wij de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers optimaal ondersteunen. Met een ‘Werkplek als Dienst’ bespaar je niet alleen op IT-kosten, je werkt ook stukken efficiënter.

Werkplek als Dienst

In onze vorige blog schreven we al over onze samenwerking met AVANCE ICT Services. Door samen te werken met andere partijen kunnen we onze klanten nóg beter bedienen. PurpleCloud is een technisch bedrijf, onze technische expertise is onze kracht. Met onze kennis en kunde zien wij precies wat er slimmer kan als wij omgevingen uitrollen bij onze klanten. Om het niet bij zien alleen te laten, hebben wij in samenwerking met Innovative365 de ‘Werkplek als Dienst’ (WaD) ontwikkeld. Veel van het werk dat wij in het verleden handmatig deden, is dankzij deze oplossing geautomatiseerd. Dat scheelt niet alleen ons veel werk, het maakt ook dat onze klanten kunnen besparen op IT-kosten en efficiënter kunnen werken. Wat zijn de voordelen?

1. De ultieme medewerkerservaring

Onze oplossing ondersteunt de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Dat begint al als een medewerker in dienst komt. In het HR-systeem wordt ingevoerd wie er in dienst komt en op welke afdeling. Dan moeten er, afhankelijk van de functie, allerlei dingen geregeld worden: een bureaustoel moet worden aangevraagd, de juiste laptop besteld en er moet een account zijn zodra de nieuwe collega begint. Door onze oplossing te integreren in het HR-onboardingprogramma, worden al deze processen in gang gezet zonder dat er ook maar iets overgetypt hoeft te worden van het ene naar het andere systeem. Dat geldt ook als iemand binnen de organisatie van baan verandert of als een medewerker het bedrijf verlaat.

2. Productiviteitsverhogend

Doordat we werken met persona’s, leidt onze oplossing ook tot een hogere productiviteit. Medewerkers beschikken altijd over het juiste systeem, de juiste randapparatuur en de juiste licenties en hebben overal en op elk gewenst apparaat alle benodigde applicaties en bestanden beschikbaar. Bovendien zijn alle applicaties altijd up-to-date.

3. Besparing op systemen

Met onze oplossing hebben medewerkers geen vaste werkplek meer nodig. Ideaal in een tijd waarin thuiswerken bij veel bedrijven onderdeel is geworden van de bedrijfscultuur. Dat houdt tegelijkertijd in dat je geen kosten meer hebt voor systemen en licenties die toch niet worden gebruikt.

4. Efficiënt en schaalbaar

Omdat laptops automatisch worden geconfigureerd op basis van de persona van de medewerker – thuis of op kantoor – behoren wachttijden bij de IT-afdeling tot de verleden tijd. Openklappen en de rest gaat vanzelf. Heb je morgen honderd nieuwe medewerkers? Dan bestel je gewoon honderd nieuwe laptops, zonder je druk te maken of de IT-afdeling dat wel aankan. Lokaal installeren en configureren is niet meer nodig, licenties worden automatisch toegewezen en rechten worden bepaald op basis van het profiel van de medewerker.

5. Zorgeloos

Doordat het hele proces is geautomatiseerd, heb je ‘in-house’ geen kennis meer nodig van beheer en monitoring. Het onderhoud van de hard- en software word je uit handen genomen en je loopt geen risico op uitval door calamiteit. Kortom, je kunt je gewoon focussen op je core-business, zonder zorgen om je IT-omgeving.

6. Een enkel aanspreekpunt

Als je maar één leverancier hebt van zowel hardware als software, krijg je ook maar één factuur en één contract. Is er een probleem, dan is er een enkel aanspreekpunt die voor jou regelt dat de boel opgelost wordt, van aanschaf tot einde levensduur.

Verder dan digitaliseren alleen

Welk HR-systeem je gebruikt, dat bepaal je zelf. Wij regelen de koppeling naar de meest gangbare HR-systemen. Wij zorgen samen dat personas goed zijn uitgewerkt en jij dat het HR-systeem voldoende is gevuld, dan heb je bij een hoop processen voordeel van onze oplossing. Met onze oplossing gaan wij verder dan het digitaliseren van papieren processen, wij optimaliseren en automatiseren het hele proces, van instroom tot doorstroom en uitstroom.

Meer weten?

Wil je ook besparen op je IT-kosten en efficiënter werken? Laat het ons weten! We inventariseren jouw wensen en omgeving en komen dan terug met een passende oplossing. Eerst een vrijblijvend informatief gesprek? Dat kan altijd!