Wij bedenken, bouwen én beheren
slimme cloud-omgevingen

Bedrijven omarmen de cloud in een hoog tempo. De bedrijfsvoering verschuift naar online en we werken steeds meer in de cloud. Een solide en goed functionerende IT-infrastructuur ICT-omgeving is goed voor uw bedrijf. Het geeft de ondernemer en de werknemers vaart en plezier in het werk. Het is dan ook niet de vraag of u overstapt naar de Cloud, maar wanneer. PurpleCloud helpt bedrijven succesvol de stap naar cloud computing te maken.

Bedenken

Met de overgang naar de cloud wilt u kosten besparen en uw organisatie flexibeler en efficiënter maken. Om te bespreken wat u kunt innoveren brengen we eerst de huidige ICT omgeving in kaart. Alle pc's, mobiele apparaten, servers, opslagmedia, printers, telefoons en de telefoon- en internetverbinding. We adviseren welke onderdelen toe zijn aan vervanging en bespreken uw wensen en de mogelijkheden om uw servers geheel of gedeeltelijk naar de cloud te brengen. Daarnaast kijken we naar uw software applicaties. We brengen deze in kaart om inzicht te hebben in terugkerende kosten voor licenties en het beheer. Direct hierna ontvangt u een helder plan van aanpak en kostenplaatje voor de overstap naar een slimme cloud omgeving gebaseerd op de nieuwste innovatieve technologie.

Bouwen

Een online werkplek gebaseerd op Office365 vervangt het standaard bureaublad op de PC en is altijd beschikbaar, ook op mobiele apparaten. Zo kunnen al uw medewerkers op kantoor, thuis, onderweg of in het buitenland (samen)werken en hebben zij veilig toegang tot alle data en email. De oplossing die PurpleCloud aanbiedt noemen wij Modern Office. Wij migreren uw huidige applicaties en data op een veilige manier naar de Cloud door gebruik te maken van innovatieve technieken waarbij onder andere het vooraf prepareren (imagen) van werkplekken tot het verleden behoort. Veiligheid en regelgeving staan hierbij voorop. We organiseren voor uw medewerkers een workshop om uitleg te geven over werken in de cloud voor een succesvolle adoptie.

Beheren

Na de migratie naar de cloud worden de kosten voor het beheren van uw ICT omgeving een stuk lager. Het beheer van applicaties die worden afgenomen uit de cloud ligt grotendeels bij de leverancier van de betreffende software. Updates van applicaties en de backup van uw data gebeurt automatisch in de cloud. Toch komt technisch beheer niet geheel te vervallen. Zeker als een deel van het serverpark op locatie blijft. Ook zijn er vaak complexe instellingen en koppelingen tussen applicaties en databases en is het raadzaam om de nieuwe omgeving te laten monitoren. Een professionele partner levert support aan uw medewerkers en zorgt ervoor dat u kunt blijven innoveren. Purple Cloud is uw partner in het hele traject van A tot Z. Van Advies tot Zorgeloos beheer.

V&VN was toe aan een nieuwe werkomgeving met als belangrijkste uitgangspunten beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid. PurpleCloud heeft hier een ontwerp voor gemaakt en geïmplementeerd op basis van het moderne werkplekconcept van Microsoft, een Windows 10 werkplek met Office 365 en Azure voor onze Business applicaties. PurpleCloud heeft onze organisatie tevens ondersteund bij het in gebruik nemen van de nieuwe werkplek. Door onze gebruikers regelmatig te informeren, te voorzien van digitaal trainingsmateriaal en het verzorgen van workshops is de transformatie zeer natuurlijk verlopen.

V&VN

Met tientallen vestigingen in Nederland en België is Capriole Coffee Service een toonaangevende leverancier van koffie op het werk bij organisaties en verzorgt de technische service op locatie. Capriole maakt steeds meer gebruik van IoT om de kwaliteit en beschikbaarheid van de koffieautomaten real-time te kunnen bewaken. Hier is een stabiele infrastructuur voor nodig die eenvoudig in gebruik is. De omgeving kenmerkt zich door dekking in Nederland en België en het gebruik van zowel Apple- als Windows systemen. AVANCE beheert deze omgeving al enkele jaren naar volle tevredenheid. Daarnaast ondersteunt AVANCE Capriole bij de digitale transformatie naar de Cloud.

Capriole

Kijkend naar de behoefte van onze klanten (eindgebruikers) wordt er steeds meer van de afdeling automatisering gevraagd. Hierin spelen zowel de infrastructuur, inrichting en de medewerker een grote rol in. Bij deze drie aspecten komt het regelmatig voor dat wij advies inwinnen bij PurpleCloud. Dit om te toetsen of de visie die wij hebben wel de juiste is en of het niet beter of anders zou kunnen (of moeten vanwege regelgeving). Ik merk dat Avance de juiste mensen heeft om dit vraagstuk te kunnen beantwoorden. Wat voor ons een groot voordeel is dat PurpleCloud actief is binnen verschillende gemeenten. Hierdoor kunnen zij de behoefte van de klant makkelijker vertalen.

Gemeente Hoorn

We hebben niet vaak ingehuurd personeel nodig, maar als we een aanvraag hebben willen we die ook snel ingevuld hebben. De relatie is daarin heel belangrijk; Avance ICT investeert in die relatie en kent derhalve het bedrijf en de cultuur. De technische kennis en kunde maakt meestal niet het verschil bij ServiceDesk personeel, maar of de persoon de juiste attitude heeft en in de bestaande dynamiek past wel. Het is juist dat aspect waar Avance ICT zich onderscheidt: een medewerker leveren die past bij de dynamiek van je team.

Martijn van der LeedenTeijin Aramid

Contact