Algemeen

5 voorbeelden van modern IT beheer in de Cloud

By 29 juli 2020 No Comments
5 voorbeelden van modern IT beheer in de Cloud

“Wij bedenken, bouwen én beheren slimme cloud-omgevingen”, valt op onze website te lezen. Maar als het om modern IT beheer gaat, waar kun je als klant dan aan denken? Deze blog geeft vijf praktische voorbeelden die laten zien hoe onze IT beheerders in dienst staan van de gebruikers bij onze klanten.

Voorbeeld 1: Gebruikers doen zelf de installatie

Ja, zo eenvoudig is het tegenwoordig! Gebruikers hoeven er nauwelijks iets voor te doen. (Nieuwe) medewerkers ontvangen hun laptop en op het moment dat zij inloggen met hun persoonlijke gegevens wordt het systeem volgens de organisatie richtlijnen geconfigureerd en alle applicaties automatisch voor hen geïnstalleerd. In het verleden moesten gebruikers wachten bij de servicedesk. Nu is een nieuwe laptop of smartphone echt een cadeautje.

Voorbeeld 2: Vragen worden vaker beantwoord door video of e-learning

Modern IT beheer gaat ook over de manier waarop je gebruikers kunt ondersteunen bij vragen, want niet iedereen zal digitaal vaardig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei leermodules van Microsoft beschikbaar. Zie ook tip 2 van deze blog over adoptie.

Voorbeeld 3: Digitale veiligheid wordt getest en geautomatiseerd

Onze IT beheerders helpen de juiste maatregelen te nemen tegen het toenemende aantal gevallen van cybercriminaliteit, zoals phishing, ransomware en hacking. Allereerst testen we namelijk de omgeving op mogelijke zwakke plekken. Daarnaast maakt de technologie het tegenwoordig mogelijk om verdachte handelingen te herkennen. Zo wordt bijvoorbeeld het inloggen vanaf een onbekend apparaat gelijk opgemerkt en geblokkeerd.

Voorbeeld 4: Apps helpen de gebruiker

Modern IT beheer moet volledig in dienst staan van de gebruiker. Dat betekent dat het gebruik van apps in zakelijke omgevingen net zo normaal moet zijn als het gebruik van apps in privésituaties op de smartphone. Onze IT beheerders kunnen helpen om apps te bouwen met Microsoft Power BI, waarin belangrijke data aan gebruikers wordt gevisualiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een vergadering de berekening van een projectbegroting verduidelijken.

Voorbeeld 5: Software tooling is als een maatpak

Dat er tegenwoordig samenwerkingstools zijn in de Cloud, zoals Microsoft Office 365, dat zal bij iedereen bekend zijn. Belangrijk is echter dat gebruikers niet overspoeld worden met applicaties die zij nooit gebruiken. Daarom kunnen onze IT beheerders op afstand applicaties en apparaten beheren, beleidsregels maken en profielen toekennen, zodat er focus blijft op datgene wat belangrijk is voor hun werkzaamheden.

Onze visie

De meest optimale situatie voor de gebruiker is als IT beheer betekent dat alles als een service geautomatiseerd is. Van ‘werkplek uit de muur’ tot het zo efficiënt mogelijk automatiseren van alle ondersteunende businessprocessen. AaaS, All as a Service, zouden we het kunnen noemen.

GOT IT? Gebruiker | Organisatie | Techniek

IT beheer stelt de gebruiker centraal en de techniek dient slechts ter ondersteuning.