Algemeen

Waarom zou je willen automatiseren?

By 10 november 2021 No Comments

Het automatiseren van softwareprocessen kan een hoop opleveren. Welke systemen wil je nou echt automatiseren, en wat levert het je dan precies op? Daarover vertellen we graag meer.

Automatiseren bespaart tijd en moeite

Vanuit onze ervaring weten wij hoe het automatiseren van IT-beheerprocessen grote voordelen brengt. Met IT-beheerprocessen hebben we het bijvoorbeeld over het aanmaken van nieuwe gebruikers, het uitrollen en installeren van werkplekken, aanschaffen van licenties, het uitvoeren van wijzigingen binnen het bedrijf, en eigenlijk alle taken waar de IT-afdeling dagelijks mee bezig is. Zonder de automatisering van processen ben je vaak een stuk meer tijd en moeite kwijt.

Stel, je wil voor een nieuwe werknemer een werkplek inrichten. Heb je dit proces niet geautomatiseerd? Dan bestel je een laptop, en als die binnenkomt, moet je daarmee eerst langs IT. Zij installeren dan handmatig alle software die nodig is om de werkplek in te richten. Een nieuwe werknemer is als snel een paar dagen bezig met bezoekjes aan IT, heen en weer mailen, enzovoort, voordat hij alles heeft wat nodig is om volwaardig aan de slag te gaan.

Hoe het proces in zijn werk gaat als je het wel hebt geautomatiseerd? Dan staat deze hele installatie al klaar in de cloud. Bij een nieuwe werknemer die inlogt met de inloggegevens van zijn bedrijf kunnen wij bijvoorbeeld gelijk zien: aha, hij is nieuw, en heeft een nieuwe werkplek nodig. Wij kunnen de werkplek van een afstand met een paar klikken inrichten. Dan ben je een half uur verder, dan werkt alles, en kun je aan de slag. Je hoeft niet meer langs de IT-afdeling, je hoeft niks meer te installeren of persoonlijk toe te voegen. In plaats daarvan kun je de laptop direct na levering aanzetten, inloggen en gebruiken. Wij kunnen dat volledig automatiseren zonder dat nieuwe apparaat ├╝berhaupt aan te raken. Naast de tijds- en kostenbesparing op IT, is een groot voordeel dus het gemak voor de eindgebruiker. En dat levert tevredenheid van de werknemer op.

Meer veiligheid, en minder technische problemen

Wij kunnen de automatisering ook nog eens beveiligen. Als een bedrijf zegt: onze harde schijf moet versleuteld zijn, dan versleutelen wij die. Of als hij zegt: je moet altijd een wachtwoord invoeren als je een werkplek wil gebruiken, dan zorgen wij daarvoor. Een ander voordeel is dat technische problemen verminderen met het overstappen naar de cloud. Dat zien wij heel duidelijk terug in het contact met de helpdesk. Omgevingen die wij gemigreerd hebben, daar wordt tien keer minder voor gebeld.