Algemeen

Joran van PurpleCloud over werken bij PurpleCloud

By 16 september 2021 No Comments

Als IT-specialist ga ik iedere dag weer met veel plezier aan de slag voor PurpleCloud. Mijn specialisatie is de digitale Cloud, de moderne werkplek, endpoint management en Intune. In deze blog vertel ik jullie graag wat PurpleCloud voor mij en mijn collega’s betekent.

Een prettige combinatie

Wat mij trok om te gaan werken bij PurpleCloud, was de werksfeer. Het is een klein team, zowel nauw betrokken bij de klant, als bij elkaar. Ook de combinatie van werkzaamheden spraken mij gelijk aan. Ik word een deel van de tijd gedetacheerd als cloud-specialist bij een vaste klant en ik krijg bij PurpleCloud ook de ruimte voor eigen projecten. We ontwikkelen zelf producten, dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Zo ontwikkelen wij systemen waarmee moderne werkplekken van A tot Z worden geautomatiseerd en gebruikers met een paar klikken hun omgeving kunnen inrichten.

Meer interactie met de klant

Wat het leuke is aan de wereld van nu? De klant en de IT-specialist zijn veel nauwer bij elkaar betrokken, er is meer interactie. Vroeger waren de IT-afdeling en de gebruiker veelal twee aparte werelden die weinig met elkaar communiceerden, ze wisten ook weinig van elkaars wereld af.
Je merkt dat klanten nu meer verstand hebben van digitale oplossingen en de technologie. Ze kunnen beter aangeven wat ze willen en hoe ze dingen voor zich zien. Het contact met de klant is intensiever geworden en daardoor ontstaat een nauwere band. Dat leidt op zijn beurt tot een beter resultaat en meer klanttevredenheid.

Betrokken bij elkaar

Wat bijdraagt aan de kracht van PurpleCloud, is de betrokkenheid en omgang met elkaar. Er heerst een no-nonsense cultuur, er zijn weinig managementlagen en de hiërarchie is niet echt voelbaar. Als ik naast een manager zit, gedraag ik me niet anders dan als het om een directe collega gaat. Dat merk je ook in de vergaderingen, je kan en durft alles te zeggen. Je deelt jouw visie en daar wordt naar geluisterd, er wordt altijd wat met onze inbreng gedaan. We werken enthousiast samen naar een puntje aan de horizon.