Algemeen

Al uw medewerkers binnen 3 dagen thuiswerken met Microsoft Teams

By 24 maart 2020 No Comments

Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, wat een impact! Zoveel mogelijk thuiswerken is het advies om het Corona virus een halt toe te roepen. Thuiswerken scheelt een hoop reistijd en reiskosten, maar hoeft niet te betekenen dat we minder sociaal of productief worden. De komende tijd kunnen veel mensen met hun laptop aan de keukentafel of op de bank gewoon aan het werk blijven.

Toch missen nu al veel mensen het contact met collega’s. Het betekent immers dat we niet meer bij de koffieautomaat of tijdens de lunch even met elkaar kunnen bijpraten over van alles en nog wat. In plaats daarvan verloopt het contact online, via chat-applicatie of videoconferentie. Als we hierin echter de juiste balans weten te vinden, hoeft thuiswerken niet minder sociaal te zijn en zeker niet minder productief.

Maar hoe pakken we dit aan? Voldoet onze thuiswerkoplossing en wie kunnen er allemaal gebruik van maken? Hoe begeleiden en trainen wij onze medewerkers op afstand en in enkele dagen? Dit vereist technische aanpassingen en een toegankelijk programma om iedereen aan boord te krijgen. Ook de bedrijfscultuur speelt hierbij een rol. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en je comfortabel voelen om zaken die je normaal bij de koffieautomaat roept ook online te delen.

PurpleCloud heeft een programma ontwikkeld waarmee wij uw organisatie en medewerkers binnen drie dagen kunnen transformeren van een traditionele werkwijze en werkplek op kantoor naar virtuele productiviteit. Wij ondersteunen u hierbij met zowel de techniek (Microsoft Teams) als de transformatie van uw organisatie en medewerkers. Waarbij u niet hoeft in te leveren op performance, veiligheid of andere aspecten die voor ons vanzelfsprekend zijn.