Persberichten

DeXonIT en PurpleCloud bundelen de krachten per 1 januari 2019

By 6 december 2018 No Comments

Met het samengaan van DeXonIT en PurpleCloud ontstaat een Cloud-Transformatie Partner van formaat. De fusie stelt beide bedrijven in staat de bestaande- en nieuwe klanten nóg beter te bedienen op het gebied van cloud computing en managed services. Per 1 januari 2019 zullen DeXonIT en PurpleCloud verder gaan onder de naam PurpleCloud.

De partners

DeXonIT is in 2013 opgericht door Bob van de Haar en Vincent Paardekooper en bestaat inmiddels uit 11 ervaren consultants. Vakmensen en IT vormen hét fundament van DeXonIT. Met passie, persoonlijke aandacht en een continue focus op performance biedt zij hoogwaardige kwaliteit binnen de disciplines Managed services, Consultancy en Cloud-diensten. DeXonIT opereert landelijk voor MKB+ en grote merken vanuit haar hoofdkantoor te Utrecht.

PurpleCloud is eind 2016 opgericht als werkmaatschappij van AVANCE ICT Groep Nederland om zich volledig te richten op organisaties die ondersteuning wensen bij de transformatie naar – en het werken in – de cloud. PurpleCloud is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost en heeft net als DeXonIT een team van 11 specialisten. Guillermo Ortiz en Ronald Degeling zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en commercie.

PurpleCloud 2.0

Bob en Vincent zagen beiden de fusie met een gelijkwaardige dienstverlener als een logische volgende stap in de ontwikkeling van DeXonIT.
Bob van de Haar: “Door schaalvergroting verwachten wij sneller direct zaken te kunnen doen met grotere eindklanten en hierdoor interessante en grote projecten binnen te halen.”
Ook Guillermo Ortiz en Ronald Degeling kijken enthousiast uit naar een hechte samenwerking. “Door het bundelen van de krachten kunnen wij nu ook de grotere bedrijven overtuigen om de migratie naar de cloud, en aansluitend het operationele beheer, door PurpleCloud te laten uitvoeren. We zijn een professionele dienstverlener met korte lijnen en in staat om ieder project succesvol uit te voeren”, aldus Guillermo Ortiz.

AVANCE ICT Groep Nederland

“Met het samenvoegen van DeXonIT en PurpleCloud ontstaat een kennishuis met genoeg body om een succesvolle speler te worden op het vlak van Cloud computing. Met 22 medewerkers en een gezamenlijke omzet van ruim 2,4 miljoen euro over 2017 wordt een stabiele basis gevormd om aankomend jaar door te groeien naar 30 medewerkers.”, aldus Ron Stomp, Algemeen Directeur van AVANCE ICT Groep Nederland.

Vincent Paardekooper vult aan: “Als zelfstandige werkmaatschappij met ondersteuning vanuit AVANCE op het vlak van Sales, Marketing, BackOffice en HR, zijn wij met PurpleCloud in staat om ons te concentreren op de zaken waar we goed in zijn; het begeleiden van onze klanten bij complexe IT-vraagstukken en de transformatie van het IT-landschap naar een cloud-omgeving.”