Visie PurpleCloud op adoptie

Gebruikersadoptie is een vakterm die vaak gerefereerd wordt aan alle activiteiten die men uitvoert om eindgebruikers nieuwe technologie te laten omarmen, te adopteren. Dat is waar veel organisaties de plank misslaan, adoptie is namelijk jezelf iets eigen maken. Het initiatief moet komen vanuit degene die adopteert. Welke acties en/of informatie maakt het dat een individu een idee of werkwijze adopteert.

Bij het toepassen van nieuwe technologieën is ons doel een organisatorische verbetering teweeg te brengen. De verbetering kan zijn om een proces sneller of goedkoper uit te voeren of bijvoorbeeld minder foutgevoelig. Dit noemen wij de doelstelling van de verandering. Voor een juiste adoptie is dus het juist vaststellen van de doelstelling(en) van de verandering essentieel.

Dus we hebben een Technologische vernieuwing voor het realiseren van benoemde Organisatorische doelstelling. Als wij, Mensen, deze informatie aangereikt krijgen hebben wij minder weerstand bij het accepteren (adopteren) van de verandering. Zonder dat hier enige vorm van training bij nodig is. Hiermee zeggen wij niet dat trainingen niet noodzakelijk zijn maar dat het effect van de training wel vele malen effectiever is als hieraan wordt voldaan.

Gebruikersadoptie: Hoe doen wij dat dan?

Deze visie hebben wij letterlijk en figuurlijk handen en voeten gegeven en noemen wij TOM®. TOM® staat voor Technologie, Organisatie en Mens. Wij hebben TOM® voor alle Office 365 onderdelen ontwikkeld, Zie hieronder meer over enkele van onze TOM® programma's.

PurpleCloud TOM® programma's

TOM® voor OneDrive

OneDrive is een Cloud alternatief voor de traditionele home drive waar gebruikers hun bestanden opslaan. Het gebruiken van OneDrive boven de traditionele home drive letter heeft vele voordelen. Zo zijn je bestanden zonder VPN of iets dergelijks altijd en veilig toegangkelijk. Dit zorgt er tevens voor dat gebruikers minder snel geneigd zijn om bestanden lokaal op hun werkplek op te slaan. Kortom een beter alternatief als de migratie en het begeleiden van de gebruikers juist wordt aangepakt.

TOM® voor Cloud File Sharing

SharePoint libraries is een Cloud alternatief voor de traditionele bestanden shares voororganisatie en efdelings bestanden. Het gebruiken van SharePoint libraries boven de traditionele fileservers heeft vele voordelen. Zo zijn je bestanden zonder VPN of iets dergelijks altijd en veilig toegangkelijk. Ook kun je dan gebruik maken van alle compliancy tools die Microsoft biedt. Denk hierbij aan DLP (Data Loss Prevention) voor het voorkomen dat gevoelige informatie buiten uw organisatie wordt gedeeld. Kortom een beter alternatief als de migratie en het begeleiden van de gebruikers juist wordt aangepakt.

TOM® voor Exchange

Office 365 Exchange On-line. Het nieuwe Mail platform van Microsoft. Bij een juiste migratie zullen gebruikers nagenoeg niets merken. Het enige wat mogelijk opvalt zijn de extra funtionaliteiten die ze ineens tot hun beschikking hebben. Wij zorgen ervoor dat uw gebruikers hiermee bekend en vertrouwd raakt. Zo haalt uw organisatie en gebruikers het meeste uit Office 365 Mail.

Bij alle projecten die wij uitvoeren is TOM® een integraal onderdeel van onze aanpak. Wij benoemen geen separaat gebruikersadoptie programma, het zit in ons DNA, manier van werken. Wederom, Mens als wij zijn, gaan wij standaard in de weerstand als wij gedwongen worden om te veranderen.

Interesse in onze implementaties van Office 365 en TOM®, download TOM® voor OneDrive en ga er zelf mee aan de slag.